Tuesday, 7 August 2012

MukaKu di Katun kan !

Salam subuh semua..

Terajin nak tunjuk rajin di pagi hari.. Ahaks~
tak kira nak menaip ! nak update ! nak jugak !!
nak tunjuk rajin wekkk~ ahahaha
sebenarnya tak dapat tidur dari malam tadi sampai laaa ni..
so harus la bersahur teruskann, heee ;)
idea sudah di kepala harus la diluahkan disini.. ngeee~


Dan sebenarnya.. (ala2 yuna) Ahaks~
cerita seorang sahabat ni..
2 3 menjak ni suka mintak pendapat aku tentang minat dia dengan seni lukis.
waahh !! tak sangka beb dia suka melukis..
bukan apa sangat la terpelik kan sebab sahabat aku sorang ni memang terkenal dengan sikap
terpaling pelik !! tak sangka sangat2 la yg dia ni minat melukis..
memang teruja kot tengok hasil lukis dia.. walau pon hanya katun..
sebab kalau lihat dari mata aku sendiri dia tak sepandai itu.. ahaha
*sorry ye azri tergosip pasal ko lakkk !
dia memang ade bakat la kann.. sebab aku tengok lukisan dia cantik2 walaupon hanya katun.
mungkin dia da ade basic melukis.. tambah dia mengasah bakat dia lagi..
biasa la benda kalau minat apa pon jadi.. cayaa laa azri..
minat ko ni boleh di kembangkan lagi kot..
hanya pendapat aku je kot.. hehe

Dengan tergedik nya aku suruh dia lukis muka poyo aku ni..
*mengaku okkk !! :p
tapi azri ni memang tak pernah menghampakan la kan..
nak je layan pemintaan aku ni..
macam tak de keje lain je nak layan aku ni kan.. ahaha
tapi tak pe.. muka sape lagi kalau bukan muka aku kann ??
eeee memang tak sangka kot.. dia nak jugak lukis muka aku jadi katun..
ahaha.. nak tengok ? nak tengok ??
jangan gelak kan lukisan dia taw..
tapi tak pe kalau korang nak gelakkan jugak gelakkan la pasal muka aku yg poyo ini erk.. uhuhu
ok aku akan serta kan pic ori ngan hasil tangan dia..
korang boleh komen k.. ;)




poyo takkk ??? :p




tadaaa.. 



hakikatnya aku tak secomeyy katun ni..
uhuhuhu




sudi2kan lah diri korang komen erk..

okeyy bye !! jumpa lagiiii ;)

Friday, 3 August 2012

Nervous gilakkkk !! *SELAMAT BERTUNANG FATHULL & FZA ;)

hey2 hey !!..
caya x caya x ???
me update lagikkk..
heee larikkk.. :p
sj je ni update bebanyok.. nak tebus balik kesalahan ku yg da lama x update !
wakakaka.. rasa bersalah keee ?? tettt !! *aku yg si poyo ! ahahaha(gelak sombong)


ni nak bagitaw satt ni kat hangpa semua.. *eh asal sleng kedah kuar plak dah ni..
hehe sila abaikan sikap aku yg apa2 je ni..
punya laaa nervous bila si adik ipaq comel yg sama saiz baju dengan me tu bagi kepercayaan nya pada me untuk mengtouchup muka dia masa majlis bertunang dia hari tu.. (15/7/2012)
ish2.. maunya la dupdapdupdap jantung me ni... bukan apa.. pestem dapat job makeup2 ni..
haissshhhh maluuu laaaa... ketaq semua jari2 jemari ni weiiiii !!!
sowi la erkkk memang macam ni la klau nervous terketaq2 tangan nak pasangkan bulu mata kt perantin.. uhuhuhu.. x terkawal da ketaq aku nih.. harap semua memahami.. hehehe

lepas selesai mengtaouchup muka dak comeyy tu yg sesaiz baju ngan me tu.. baru la rasa lega sikit..
klau tak ngan kepala lutut sekali terketaq2 ahahahaha lawak seyyhh !!
Alhamdullillah si pentunang berpuas hati walau puan pensolik sendirikkk xpuas hati sgt..
ahahaha boyeehh macam tu ?? tak pe.. yang penting kita berusaha.. yeeehhhh cayokkk ibuu !! :p


nak tengok tak hasil nya.. nak tak ???



ce komen ceee....


teheee ;)


hasil tangan dan jari kusss huhu



ok.. me nak titipkan cewaahh titip la pulakkk.. pic2 saat2 majlis bertunang diaorg.. sangat hapening kott!! 
tak terucap.. acane tuuu ??? teheee :D
tapi2.. sowi pade en fatull sebab tercurikk pic2 ni semua kt fb dia.. hehe jgan mareehh !




Bahagia lihat mereka ;)))


cewiiitt !!


tibanya rombongan pihak lelaki.
*cik fza da dupdapdupdap dahh


farish bersama tok baba,tok ibu ngan mak yang *eh2 boyeh ke tok ibu tu ?



manisnyaaaa ;)


hantaran dari pihak perempuan untuk pihak lelaki.
( hantaran dari pihak lelaki pic nya x dpt di kesan muahaha)



sepadan kann ??


enYayang bersama adik beradik tersayang.. ;)


sebahagian rombongan pihak lelaki




the best part :D


semoga keluarga kami bahagia dunia dan akhirat.. tanpa adanya perpecah belahan antara kami.. amin~
bahagia sangat !! sayang sangat korang !!


semoga Syed Fathullah & Nurul Hafizah tabah tempuhi alam darah manis ini.. Dan berjaya kan diri untuk melangkah ke alam perkahwinan.. bahagia hendaknya hingga ke akhir nyawa.. Amin~

SELAMAT BERTUNANG KORANG !!! :D



Minat sesangggeeettt !!

hello haii...

korang2.. psstt.. nak bisik ni kt korang..
perumpan like me ni memang suke cantik2 kan..
suke touchup sana touchup sini..
melawa sana melawa sini..
dan dengan tak sengaja me terminat pulak nak menceburi bidang andaman ni..
ada bakat ke ??
me x nak nilai sendiri..
uoollss yg kene nilaikan tok me k..
sebab me bukan la perasan syok sendiri..
boleh je dengar komen n kritikan yg membina dari uoollss..
xmo segan2 komen k..
tapi jangan la hentam kaw2 sampai me down lak..
me baru blajar so banyak lagi kene blajar..
banyak sgt bende nak tahu..
klau ada sifu2 yg nak ajar me, me tersangat la suke  ;)
TUNJUK AJARKU SIFU *EWAAHH MENTOR LA PULAKK :P


ada sedikit pic asil tangan me..
saja gatal2 touchup Natasha ni..
hehe sila bagi pendapat anda k ;)





sebelum makeup



tadaaaa hasilnyaaa..


pandangan dari sudut tepi...

 ahhhh.. :p



tacha ni memang comel kannn ??? :D





okeeyyyy komennnn plssssss :D



me yang pemalas :p

hai..
Assalammualaikum..
salam jumaat..

hehehe *gelak yg rasa x bersalah :p
 malunya nak masuk kat blog sendiri..
adakah sy bz ?? ohh nooo.. tak terungkap disini ;)
Dan terima kasih pada yagng sudi meluangkan masa anda menjengah ke blog sy ni..


memang tak sedar da masuk bulan 8 da kita kan..
macam macam sebenarnya yg sy nak kongsi.. tp sy sangat lah termalas nak menaip huhu
ok.. ce cite apa yg korang nak tahu??
tentang sy ?? anak sy ?? atau suami sy ?? kehidupan sy ?? apa yg sy sedang buat ketika ini ??
mmmm..
banyaknya sy nak cite kt sini..
sy nak kongsi !! sy nak kongsi !! sy nak kongsi !!

sy nak menangis kt sini boleh ???
nak menjerit kt sini boleh ????
nak gelak kuat2 kt sini boleh ???

apa yg sedang sy cuba sampaikan di sini ????
okkkk sowiii teremosi seketika..

beb !! nak bgtaw ni.. farish da besar taw.. suke sgt melihat dia membesar depan mata..
korang misti geramkan klau tgk dia..
ibu dia apa ntah lagikannn..
hari2 ibu dia gigettt dia.. geramm seyhhh !! ;)




                                                nahhhh untuk tatapan korang.. auummmm !! :D


Friday, 17 February 2012

Bercuti di tanah tumpah nya darah KU..

habuk2..banyak nye habuk kt blog kite ni.. iye2.. iye la.. da lame x update kunun2 bz ngan bby la.. hahaha.. xleh terime langsung Alasan tu kn..?? 


ok kite nak cite ritu raya cina kn masing2 cuti panjang kn..? kite n famly kita plan la g brcuti kt johor.. tanah tumpahnya darahku.. brcuti ke.??:p tahu xbertapa teruja nya kite tuhan je tahu.. maklom la dekat 14thn kot x pernah2 jijak kaki ke johor lg.. jakun kn..?? padahal ramai je org hari2 ulang alik JB - KL - KL -JB.. dan sebab2 lain kite teruja sbb banyak kot kenangan kite kt sana.. main2 guli la.. skolah lama la.. kwn2 lame la.. tp yg x best nya kita x jumpa sorang pun kwn lama kite.. sedeyy.. smua da pindah.. :(
ok da mls nak bebel pnjang2.. sbb sgt2 bahagia ok.. korang bleh layan gambar2 yg bertuah ni k.. sbb bnyk sgt gambar kami.. hehehe.. klau korang xsuka sy xpaksa pun kamu suke.. Heeee.. :p

 Baru sampai JB.. ;)

Adik beradik sy!! ;)

Keluarga sy yg bahagia..

tambak johor

ini la tempat sy di lahirkan..

ni dekat setulang laut taw.. kami sgt bahagia.. ;)

Ala.. lupa la nama akak ni sape.. hehehe
masa ini sy sudah berada di kg bakar baku..
tempat sy dibesar kn..
kwn2 sy sudah xde.. da pindah.. cuma akak ni je masih xpindah2..
akak ni mmg maintain ok.. :p

HAHAHA.. sgt2 seronok @dangabay ni.. sbb bnyk bende boleh main..
yg x best nye.. time ni hujan.. so kami kene bereda awl.. huhuhu

selepas penat brjln di dangaby.. ini la yg sy cari selama 9bulan mengandungkan anakda tercinta..
baru sekarang dapat.. sob sob sob.. :(
Alhamdullillah.. dpt jugak.. ;)

Dan sy sempat berjumpa dengan K.ayu..
rakan di Fb sy.. terima kasih di atas kek itu.. ;)
suka dan seronak jumpa dengan k.ayu.. Haa.. lupa nk bgtaw uollss.. k.ayu buat kek sedap taw.. x lupa juga tart dia.. sgt2 best.. dan juga mengambil oder di area jb.. so sape nk cuba boleh tanyya dia sendiri ye.. search je kt fb Echo Cakes N Tart k.. ;)

terubat juga segala rindu dendam kami..
banyak sgt kenangan manis di sana..
Alhamdullillah.. bahagia sgt.. ;)

Friday, 20 January 2012

Ilmu baru

assalammualaikum..
salam pembuka bicara..
ok ok.. tahu tahu.. korang sgt menyampah dengan blog ni, sebab tuan blog ni sesuke hati je nak update or x blog.. *eh2! ade ke org nak baca blog ni..?? syok sendiri.. xkesah la.. janji.. janji sy bahagia.. :p

sy nak cerite ni.. okeyy sy da x stress..
tahu tak nape..?? sbb sy sgt happy pegi PERSONAL MAKE UP CLASS pd 14 januari hari tu.. (seminggu yg lepas baru nak cerite ke..?? da basi laa.. ) *eeee.. jakun nye sy ni kn..?? okeyy lg skali sy nak ckp sy x kesah org nak ckp pe.. janji janji.. sy dpt blajar benda baru.. sgt minat okk! ;)
uollss boleh layan gambar2 kt bawah ni k.. sbb sy sgt mls nak bebel lg.. mood sgt happy.. ;)


muke sebelom make up.. mcm burung hantu kan..??

heee.. cantik sy conteng muke sy sendiri..??

beza gile kn.. 

 sudah blajar harus la di pertikalkan..kan..??


 antara rakan yg sama2 mengikuti klas ni..
semua akak2 ok.. baru je kenal2 ngan mereka..
mereka sgt2 best okeyy.. even baru kenal..


ini cikgu sy.. banyak yg sy blajar dari klas cikgu sy ni..
nama dia akak fareha..


ulloss klau berminat nak join klas akak fareha ni.. search je kt Fb FAREHA RAHMAT. nak tahu lebih lanjut tanya la die sendiri k.. seronok join klas die.. rase nak join lagi.. hehehe

to kak Fareha Rahmat.. maaf sebab sy sudah mencuri gambar cumel sy di FB akk.. sooryyy.. ;P

Wednesday, 11 January 2012

Tahu lah strees.

Saya tahu saya sedang stress.. maka dengan itu saya akan berusaha untuk keluar dari strees ini..Dan akan cari 

ini





 untuk menghilangkan stress..
*tak boleh bla.. sbb tanda harga masih ade.. -.- *

serius wei.. bende ni mmg boleh menghilangkan stress aku..
tq ye en2 coklat.. kerana menenangkn aku..
luv u =.+ 

Monday, 9 January 2012

STRESSED


Assalammualaikum..

Bila da buat blog x geti la pulak nak meng'update' kn..
huhuhu.. bukan ape.. pemulaan tahun baru sgt la memilukan.. stress SANGAT2 wei..




boleh jadi gila kot...sedih,marah,geram,sakit hati,semua ada..sabo je la kan..
cara terbaik pada sy untuk menangani strees ni..
berdiam dan terus berdiam.. jauhi dari org2 yang mendatangkan stress tu..sekurang2 nya bila stress sy tak akan buat benda di luar jangkaan.. maklom la.. sy ni kn baran yg teramat! takot pulak mengeluarkan perkataan kesat nati.. (tanpa sedar) huhuhu.. sentiase ingat ALLAH.. semoga stress bekurangan..

Lumrah hidup setiap org pasti ada perasaan stress.. tapi terpulanglah pada kita untuk mengawalnya.. jangan sampai stress tu menguasai diri.. rasa nak nagehh ade bila stress sangat nihh !! 
 nagehhh lagi.. T__________T